Hoe houd je zilveren sieraden mooi?

Gepubliceerd op 29 april 2023 om 16:41

De voordelen van het dragen van zilveren sieraden hoeven we je misschien helemaal niet meer uit te leggen. Toch zetten we er even een aantal voor je op een rijtje. Ten eerste zijn sieraden van zilver erg duurzaam en sterk en gaan ze dus een lange tijd mee. Daarnaast zijn sieraden van zilver heel veelzijdig en is zilver een stuk voordeliger dan edelmetalen als goud en platina. En zeker niet minder mooi! Ook handig om te weten: de meeste mensen met een contactallergie voor sieraden zijn allergisch voor nikkel. De kans dat je allergisch bent voor een sieraad van sterling zilver is een heel stuk kleiner! Maar hoe houd je je zilveren sieraden mooi, zodat je ze zo lang mogelijk met plezier kunt dragen? We geven je een aantal tips.

 

Oorbellen van sterling zilver en Swarovski Elements

Oxidatie van zilver

Echt zilver oxideert, wanneer het in contact komt met zwavel. Doordat zwavel in de lucht voorkomt, is het normaal dat je zilver na verloop van tijd donkerder en soms zelf zwart wordt. Vervelend, maar gelukkig is een sterke verkleuring te voorkomen door je zilveren sieraden goed te onderhouden. Is je zilver onverhoopt toch zwart geworden? Ook dan kun je het weer mooi glanzend krijgen! De oxidatie beschadigt je zilver namelijk niet. Houd je zilveren sieraden mooi met de volgende tips:

 

- Sieraden die weinig gedragen worden verkleuren over het algemeen sneller. Draag je zilveren sieraad dus regelmatig.

- Bewaar sieraden die je niet draagt op een donkere plek, liefst in een afgesloten plastic zakje zodat er geen lucht bij kan.

- Zilver is zeer gevoelig voor chloor, draag een zilveren sieraad daarom niet tijdens het zwemmen.

- Doe je zilveren sieraad ook af tijdens het douchen, afwassen, sporten en slapen.

- Tip: doe je sieraden pas om na het aankleden en je make-up etc. Parfums, make-up, crèmes en haarspray kunnen namelijk ook zorgen voor snellere oxidatie.

- Poets je zilveren sieraad zo nu en dan met een speciaal zilverpoetsdoekje.

- Kies eventueel voor een sieraad met gerhodineerd zilver. Het laagje rhodium zorgt dat het zilver veel minder snel verkleurt.

 

Ketting van gerhodineerd zilver

Zilveren sieraad kopen

Heb je alle tips gelezen en ben je klaar om een mooi zilveren sieraad uit te zoeken? Bestel meteen iets bijzonders uit een van de categorieën hieronder. Of neem een kijkje in de sale.