Kettingen van Sterling Zilver / Vergulde kettingen

 

Heb je een leuke hanger gevonden, maar nog geen bijpassende ketting, of ben je gewoon op zoek naar een mooie ketting met of zonder hanger? Hier vind je kettingen van sterling zilver, eventueel verguld met een laagje (rosé-) goud. Ben je op zoek naar een andere lengte/ dikte? Stuur me gerust een bericht om te vragen naar de mogelijkheden.

 

Waarom je voor een sterling zilveren of vergulde ketting van Shiny Happy Pebble zou kiezen? We vertellen het je graag!

 

Een ketting van sterling zilver kopen

We hebben de belangrijkste kenmerken van sieraden van sterling zilver voor je op een rijtje gezet:

 1. Esthetisch aantrekkelijk: Zilver heeft een tijdloze uitstraling en wordt vaak geassocieerd met elegantie en verfijning. Het heeft een natuurlijke glans die veel mensen aanspreekt.

 2. Betaalbaarheid: In vergelijking met andere edelmetalen zoals goud en platina is zilver over het algemeen betaalbaarder. Dit maakt het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar mooie sieraden zonder de hoge kosten.

 3. Veelzijdigheid: Zilver past goed bij verschillende kleuren en stijlen, waardoor het een veelzijdige keuze is die gemakkelijk kan worden gecombineerd met diverse outfits.

 4. Hypoallergeen: Zuiver zilver is meestal hypoallergeen, wat betekent dat het minder waarschijnlijk huidirritaties veroorzaakt in vergelijking met sommige andere metalen. Mensen met gevoelige huiden kunnen daarom de voorkeur geven aan zilveren sieraden.

 5. Traditie en symboliek: Zilver wordt vaak geassocieerd met symbolen zoals zuiverheid en maanenergie. Sommige mensen geven de voorkeur aan zilveren sieraden vanwege de symboliek die het voor hen heeft.

 6. Gemakkelijk te onderhouden: Zilveren sieraden zijn over het algemeen eenvoudig te onderhouden. Regelmatig poetsen helpt om de natuurlijke glans te behouden en eventuele aanslag te verwijderen.

Bij het kiezen van een zilveren ketting is het ook belangrijk om op de zuiverheid van het zilver te letten. Het meest voorkomende type zilver is sterling zilver, dat 92,5% puur zilver bevat en wordt vaak gestempeld met het nummer "925". Dit zorgt voor duurzame en kwalitatieve sieraden.

 

Een zilveren ketting met een laagje goud

We hebben de belangrijkste kenmerken van een vergulde ketting voor je op een rijtje gezet:

 1. Esthetiek: Vergulde kettingen hebben een luxe uitstraling, omdat ze bedekt zijn met een dunne laag goud. Dit geeft de ketting een glanzende, gouden uitstraling, vergelijkbaar met echt goud.

 2. Kosten: Vergulde sieraden zijn over het algemeen goedkoper dan sieraden die volledig van echt goud zijn gemaakt. Hierdoor kunnen mensen genieten van de uitstraling van goud zonder het hogere prijskaartje dat gepaard gaat met massief gouden sieraden.

 3. Duurzaamheid: Vergulde sieraden kunnen duurzamer zijn dan sieraden die zijn gemaakt van metalen die gemakkelijker kunnen corroderen of verkleuren. De gouden laag op vergulde kettingen biedt een beschermende barrière tegen oxidatie en slijtage.

 4. Mode en trends: Kies voor een ketting met een laagje echt goud voor een warme uitstraling van je sieraad.

 

Kun je niet kiezen tussen een ketting van goud of zilver?

Dan kun je een keuze maken op basis van de ondertoon van je huidskleur. Heb je een warme of koele huidtint? Je bepaalt het gemakkelijk met onderstaande informatie:

 

 

 • Warme huidtinten:

  • Ondertoon: Mensen met een warme huidtint hebben over het algemeen een gele, gouden of perzikkleurige ondertoon in hun huid.
  • Haarkleur: Warme huidtinten worden vaak goed geaccentueerd door haarkleuren als goudbruin, koper, rood of warme tinten blond.
  • Kleding: Kleuren als oranje, geel, warme roodtinten, olijfgroen en bruin zijn vaak flatterend voor mensen met een warme huidtint.
  • Make-up: Aardetinten, perzikkleurige blushes en lippenstiften met een warme ondertoon werken goed.

 

 • Koele huidtinten:

  • Ondertoon: Mensen met een koele huidtint hebben doorgaans een blauwe, roze of paarse ondertoon in hun huid.
  • Haarkleur: Koele huidtinten kunnen over het algemeen goed opschieten met haarkleuren als asbruin, platinablond, zwart of donkerbruin.
  • Kleding: Kleuren als blauw, paars, zilver, roze en mintgroen staan vaak goed bij mensen met een koele huidtint.
  • Make-up: Koele ondertonen worden vaak aangevuld met make-up in roze, mauve, lavendel en blauwachtige tinten.

 

Het is belangrijk om te weten dat deze richtlijnen algemeen zijn en er altijd uitzonderingen kunnen zijn. Het kan ook zijn dat je een een neutrale huidtint hebt, wat betekent dat je zowel warme als koele kleuren goed kunt dragen. Het beste is om te experimenteren met verschillende kleuren en te ontdekken welke het beste bij je passen en je natuurlijke uitstraling versterken.

 

Heb je een koele huidtint? Dan staat een zilveren ketting je waarschijnlijk het mooist. Heb je een warme huidtint? Dan kun je vaak beter voor een gouden ketting kiezen. Heb je een koele huidtint, maar kies je toch liever voor een ketting met een gouden laagje? Rosé-goud gaat vaak goed samen met koele ondertonen. Koele huidtint en gek op een ketting van goud, of toch liever zilver dragen met een warme huidtint? Dat is natuurlijk ook geen enkel probleem. Onze tip: kies vooral wat je zelf het mooist vindt!