barnsteen sieraden

Sieraden met barnsteen

Sieraden van sterling zilver en natuurlijk barnsteen. Barnsteen (in het Engels 'amber' genoemd) is fossiele hars van naaldbomen. De hars is miljoenen jaren geleden uit deze bomen gedropen en daarna versteend. De voornaamste vindplaats van barnsteen is het Oostzeegebied. Klik voor meer informatie over een sieraad op de gewenste afbeelding.

 

Wat is Barnsteen?

Barnsteen, ook wel bekend als 'het goud van het noorden', is een fossiele hars die miljoenen jaren geleden uit bomen is gelekt en vervolgens verhard tot een kostbaar en waardevol materiaal. Het wordt voornamelijk gevonden langs de kusten van de Oostzee, maar ook in andere delen van de wereld zoals de Dominicaanse Republiek. Barnsteen komt in verschillende tinten voor, variërend van warme honingkleuren tot diepe amberkleuren, en soms zelfs met fascinerende insluitsels van planten en insecten, wat het zijn unieke karakter geeft.

 

De Magie van Barnsteen Sieraden

Barnsteen sieraden stralen een tijdloze schoonheid en een mysterieuze aantrekkingskracht uit. De warme tinten van barnsteen vangen het licht op een betoverende manier, waardoor elk stuk uniek is. Of je nu kiest voor een elegante hanger van barnsteen in sterling zilver of voor een combinatie met amethist, barnsteen voegt natuurlijke glamour toe aan elke outfit.

 

De Werking van Barnsteen

Naast zijn esthetische waarde wordt barnsteen ook vaak geprezen om zijn helende eigenschappen. Volgens oude tradities staat barnsteen bekend als een krachtige genezer die negatieve energieën zou kunnen absorberen en omzetten in positieve vibraties. Het wordt gezegd dat het dragen van barnsteen sieraden rust en evenwicht kan brengen.

 

Barnsteen in de Geschiedenis

De fascinatie voor barnsteen gaat duizenden jaren terug. De Romeinen importeerden het bijvoorbeeld al uit Noord-Europa. In de oudheid werd barnsteen beschouwd als een kostbaar bezit en werd het vaak verwerkt tot amuletten en talismannen om bescherming te bieden tegen het boze oog en negatieve invloeden. Het werd ook vaak gebruikt in koninklijke sieraden en artefacten, waarbij het de rijkdom en macht van de drager symboliseerde. Maar ook nu nog zijn barnsteen sieraden ontzettend populair!

 

Tips voor het Dragen en Verzorgen van Barnsteen Sieraden

Om ervoor te zorgen dat je barnsteen sieraden hun schoonheid behouden, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Vermijd contact met chemicaliën zoals parfum en haarlak, omdat deze de glans van het barnsteen kunnen aantasten. Reinig je barnsteen sieraden regelmatig met een zachte doek en bewaar ze op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht.

 

 

Laat Je Verleiden door de Magie van Barnsteen

Of je nu op zoek bent naar een betoverend cadeau voor een geliefde of gewoon jezelf wilt trakteren op de natuurlijke schoonheid, onze barnsteen sieraden zijn de perfecte keuze. Helemaal handig: wat je vandaag bestelt bij Shiny Happy Pebble, wordt binnen 2 werkdagen verzonden*! Bestel dus snel een zilveren hanger van barnsteen en amethist, of kies bijvoorbeeld voor een bladvormige hanger met twee verschillende kleuren barnsteen.