maansteen

Sets, Suncatchers & Sieraden met Maansteen

Suncatchers, sets en sieraden met maansteen.

regenboog maansteen

Wat is Maansteen?

Maansteen is een edelsteen die behoort tot de familie van de veldspaten, bekend om zijn delicate glans en kleuren die variëren van oranje tot wit en crème, vaak met een blauwachtige gloed (regenboog maansteen). De term "maansteen" is afgeleid van de glinsterende uitstraling die lijkt op het zachte licht van de maan.

 

Vindplaatsen en oorsprong van Maansteen

Deze edelsteen wordt voornamelijk gevonden in gesteenten zoals pegmatiet, graniet en basalt, en wordt meestal gewonnen in landen zoals India, Sri Lanka, Australië en de Verenigde Staten.

 

Een bijzondere glans

De glans van maanstenen, bekend als 'adularescentie', wordt veroorzaakt door de diffractie van licht wanneer het door dunne, afwisselende lagen van orthoklaas en albiet in de steen gaat. Dit creëert het effect van een zwevend, wolkachtig licht binnenin de steen, wat bijdraagt aan zijn unieke charme.

 

Metafysische eigenschappen Maansteen

Maanstenen worden al eeuwenlang gewaardeerd vanwege hun esthetische schoonheid en worden vaak gebruikt in sieraden. Een ketting of exclusieve hanger met maansteen bijvoorbeeld, zodat je op de foto precies het exemplaar ziet dat je kunt bestellen. Of kies voor een uniek paar zilveren of vergulde oorbellen met maansteen. Ze hebben ook een symbolische betekenis en worden geassocieerd met eigenschappen zoals vrouwelijke energie, intuïtie, en emotionele balans.

 

Spirituele betekenis en werking van Maansteen

 

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van maansteen:

  1. Intuïtie Versterken: Maanstenen worden beschouwd als krachtige hulpmiddelen om de intuïtie te versterken en een dieper begrip van het zelf te bevorderen.

  2. Emotionele Balans: Deze edelsteen staat bekend om zijn vermogen om emotionele balans te bevorderen, waardoor innerlijke rust en harmonie worden bereikt.

  3. Vrouwelijke Energie: Maansteen wordt vaak geassocieerd met de energie van de maan en wordt beschouwd als een symbool van vrouwelijkheid, vruchtbaarheid en cyclische veranderingen.

  4. Bescherming: Volgens spirituele overtuigingen biedt maansteen bescherming tegen negatieve energieën en kan het een schild vormen om de drager te omringen met liefdevolle energie.

  5. Verbinding met de Maan: Als een steen die nauw verbonden is met de maancyclus, wordt maansteen gebruikt om in harmonie te komen met de natuurlijke ritmes en cycli van het leven.

  6. Creatieve Inspiratie: Maansteen wordt gezien als een stimulans voor creativiteit en verbeeldingskracht, waardoor het een waardevolle metgezel is voor kunstenaars en creatieve denkers.

  7. Spirituele Groei: Door het openen van de geest en het hart voor spirituele inzichten, kan maansteen leiden tot diepgaande persoonlijke groei en transformatie.

  8. Genezing van het Innerlijke Zelf: Met zijn kalmerende energieën en helende vibraties, wordt maansteen gebruikt als een instrument voor het helen van emotionele wonden en het bevorderen van zelfacceptatie.

 

Maansteen kopen bij Shiny Happy Pebble

Koop je je maansteen- sieraden of sets met (regenboog) maansteen bij ons? Dan geniet je van de volgende voordelen:

🌼 Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75

🌼 Sieraden en edelstenen van hoge kwaliteit, veel sieraden worden door ons met de hand gemaakt

🌼 Verzending binnen 2 werkdagen*

🌼 Alles wordt door ons standaard ingepakt verzonden. Ideaal dus om cadeau te geven!

🌼 Achteraf betalen met Klarna is geen probleem.