lapis lazuli

Sets, Suncatchers & Sieraden met Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een prachtige edelsteen die al eeuwenlang wordt gebruikt in sieraden. De diepblauwe kleur en gouden accenten maken het een populaire keuze voor zowel moderne als traditionele sieradenontwerpen. Sieraden met lapis lazuli worden gewaardeerd om zowel de schoonheid als de spirituele betekenis van de edelsteen. Hieronder vind je edelsteensets en sieraden als hangers en oorbellen met lapis lazuli, maar ook handgemaakte suncatchers waar de edelsteen in verwerkt is.

lapis lazuli

Kenmerken en werking van Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een edelsteen die bekend staat om de opvallende blauwe kleur. In het koninklijk blauw van de steen zijn vaak gouden vlekjes te zien. Dit zijn inclusies van pyriet, maar er kunnen zich ook sporen van andere soorten gesteente (zoals wit calciet) in het diepblauwe lapis bevinden. Lapis Lazuli van de hoogste kwaliteit, kobaltblauw met gouden spikkels, wordt gewonnen in Afghanistan. Lapis Lazuli is een spirituele steen, die zou zorgen voor spirituele kracht, wijsheid en ontspanning, innerlijke rust en vrede. Daarnaast bevordert de blauwe edelsteen creativiteit en objectiviteit.

Chakra: 5e Chakra - Keel & 6e Chakra - Derde Oog

Geboortesteen voor de maand: September

 

Sieraden met Lapis Lazuli

In de oudheid was lapis lazuli zeer kostbaar en daarom werd de edelsteen vaak gebruikt bij de creatie van religieuze voorwerpen en in de decoratie van paleizen en tempels. Tegenwoordig wordt lapis lazuli nog steeds veel gebruikt, bijvoorbeeld in sieraden. Bij Shiny Happy Pebble kun je verschillende sieraden met lapis lazuli kopen. Een zilveren hanger met lapis lazuli bijvoorbeeld, is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten. Wil je precies weten hoe de hanger met lapis lazuli die je koopt eruit ziet? Kies dan voor een exclusieve edelsteenhanger, zodat je exact het sieraad dat op de foto staat ontvangt. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor extra duurzaam en een handgemaakte hanger van gerecycled zilver met lapis lazuli uitzoeken.

 

De belangrijkste kenmerken van lapis lazuli in het kort

Lapis lazuli is een kostbare edelsteen met verschillende kenmerken. Hier zijn enkele kenmerken die de belangrijkste eigenschappen van lapis lazuli beschrijven:

  • Diepblauwe kleur: Lapis lazuli staat bekend om zijn intense, diepblauwe kleur. De kleur varieert van donkerblauw tot hemelsblauw, vaak met kleine gouden vlekken of strepen.

  • Samenstelling: Lapis lazuli is een gesteente dat bestaat uit verschillende mineralen, waaronder lazuriet (dat verantwoordelijk is voor de blauwe kleur), calciet, pyriet en sodaliet.

  • Gouden insluitsels: Pyrietinsluitsels in lapis lazuli geven de steen vaak kleine gouden vlekjes of aders. Deze gouden insluitsels dragen bij aan de aantrekkelijkheid van de steen.

  • Historische betekenis: Lapis lazuli heeft een rijke geschiedenis en werd al duizenden jaren geleden gebruikt als siersteen en pigment voor kunstwerken, zoals de beroemde ultramarijnblauwe verf in de Renaissance.

  • Spirituele betekenis: In verschillende culturen wordt aan lapis lazuli spirituele betekenis toegekend. Het wordt geassocieerd met eigenschappen zoals wijsheid, innerlijke rust en spirituele verlichting.

  • Herkomst: Lapis lazuli wordt vaak gewonnen in Afghanistan, maar het kan ook worden gevonden in andere delen van de wereld.

  • Hardheid: Op de schaal van Mohs heeft lapis lazuli een hardheid van ongeveer 5,5 tot 6, wat betekent dat het redelijk hard is maar niet zo hard als bijvoorbeeld diamant.

  • Sieraden en decoratie: Lapis lazuli wordt veel gebruikt in sieraden en decoratieve voorwerpen. Het wordt geslepen en gepolijst tot kralen, cabochons, en andere vormen voor gebruik in ringen, hangers, oorbellen en meer.

Deze kenmerken maken lapis lazuli een unieke en gewilde edelsteen met zowel esthetische als historische waarde.

 

Gemakkelijk je lapis lazuli sieraad bestellen

Heb je een mooie lapis lazuli ketting, hanger, armband, suncatcher of een perfect paar oorbellen gevonden? Je bestelt je gewenste sieraad gemakkelijk in onze webshop. Koop je een cadeautje voor iemand anders? Je hoeft zelf niets meer in te pakken, dat doen wij voor je! Ook handig om te weten: vanaf een bestelwaarde van €75 is verzending binnen Nederland gratis.

lapis lazuli sieraden
lapis lazuli ketting
lapis lazuli hanger