labradoriet

Sets, Suncatchers & Sieraden met Labradoriet

Welkom in de fascinerende wereld van labradoriet, een steen die niet alleen esthetisch betoverend is, maar ook een diepe spirituele betekenis heeft.

labradoriet

Ontdek de pracht van Labradoriet

  • Betoverende kleuren en glans: Labradoriet staat bekend om zijn unieke, speelse kleurenspel, glans en opvallende iriserende kleuren, variërend van diepblauw tot glinsterend groen en goud tot paars, wat doet denken aan het betoverende noorderlicht.
  • Duurzaamheid en hardheid: Als veldspaat met een hardheid van ongeveer 6,5 op de schaal van Mohs, is Labradoriet een duurzame en robuuste edelsteen die lang meegaat.
  • Populaire keuze voor sieraden: Labradoriet-sieraden zijn geliefd vanwege de duurzaamheid van de edelsteen en de unieke manier waarop het licht reflecteert, waardoor elke creatie een prachtig schouwspel wordt.
  • Oorspronkelijk ontdekt in Labrador, Canada, is labradoriet nu te vinden in verschillende delen van de wereld, waaronder Madagaskar, Finland en Australië.

 

Iriserende edelsteen

Labradoriet heeft een unieke kleurvariatie die bekend staat als labradorisatie of schiller. Deze labradorisatie verschijnt als een iriserende gloed of glans wanneer licht door de steen wordt weerkaatst. De kleuren die zichtbaar zijn in labradoriet variëren van blauw, groen en paars tot geel, oranje en rood.

 

Labradoriet: werking - Spirituele betekenis van Labradoriet

  • Beschermende eigenschappen: Labradoriet wordt beschouwd als een beschermende steen die een aura van licht en energie om de drager zou creëren. Het wordt vaak gebruikt door healers en sjamanen vanwege zijn krachtige beschermende eigenschappen, die helpen bij het afweren van negatieve energieën.
  • Chakra-associaties: Labradoriet wordt geassocieerd met de keelchakra, wat kan leiden tot verbeterde communicatie en zelfexpressie. Het kan helpen bij het uiten van emoties en bij het spreken vanuit het hart, waardoor de drager zichzelf beter kan uiten.
  • Bewustzijnsverhogende eigenschappen: Labradoriet wordt ook geassocieerd met het derde oog en de kruinchakra, waardoor het kan helpen bij het openen van het bewustzijn en het verbeteren van de intuïtie en helderziendheid. Het wordt beschouwd als een steen die kan helpen bij het bevorderen van spirituele groei en bewustzijn, waardoor de drager meer in contact komt met zijn innerlijke wijsheid en hogere zelf.

 

Labradoriet in sieraden

Bij Shiny Happy Pebble vind je verschillende labradoriet- sieraden en sets met labradoriet. Koop bijvoorbeeld een paar zilveren  labradoriet oorbellen met edelstenen, eventueel verguld met een laagje 14 karaat goud. Of kies voor een exlusieve labradoriet- hanger, een uniek sieraad waarbij je precies de labradoriet- hanger koopt die op de foto afgebeeld staat.

 

De steen combineren met je andere lievelingsstenen? Dan is een labradoriet- armband een echte aanrader. Maak bijvoorbeeld een combi met rozenkwarts, tijgeroog, aquamarijn... Of koop een armband met labradoriet met maansteen, lapis lazuli en amethist voor een goede nachtrust.

 

Labradoriet kan behalve in sieraden ook worden gebruikt als decoratief stuk, zoals een sculptuur. De unieke kleurvariatie en glans van labradoriet maken het een prachtige steen om te bewonderen.

 

Het onderhouden van je Labradoriet- sieraad

Labradoriet- sieraden zijn relatief duurzaam, maar zoals bij alle sieraden moeten ze met zorg worden behandeld om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Hieronder staan enkele tips voor het onderhouden van labradoriet- sieraden:

  1. Vermijd blootstelling aan harde voorwerpen:

Labradoriet is relatief hard, maar kan nog steeds worden beschadigd door blootstelling aan harde voorwerpen. Bewaar je sieraden met labradoriet daarom op een veilige plaats om beschadiging te voorkomen, het liefst in een donkere en droge omgeving.

  1. Vermijd blootstelling aan chemicaliën:

Vermijd blootstelling van je sieraden aan chemicaliën zoals parfum, haarlak en schoonmaakmiddelen. Deze kunnen het sieraad beschadigen en de glans aantasten.

  1. Reinig je labradoriet- sieraden regelmatig:

Reinig je labradoriet- sieraden regelmatig om vuil en stof te verwijderen en om de glans van de edelsteen en het zilver te behouden. Dit kan worden gedaan met een zachte doek.

 

Labradoriet kopen

Heb je een mooie set, zonnevanger of een mooi sieraad met labradoriet gevonden? Bestel dan nu en krijg de volgende voordelen:

🌼 Nu besteld en betaald = binnen 2 werkdagen verzonden

🌼 Sieraden van hoge kwaliteit: echt zilver en goud en de mooiste stenen en mineralen

🌼 Vanaf €75 gratis verzending binnen Nederland (en korting op verzending naar België en Duitsland)

🌼 Achteraf betalen met Klarna mogelijk

🌼 Je bestelling wordt standaard ingepakt verzonden!

 

labradoriet oorbellen
labradoriet hanger
labradoriet oorbellen