aquamarijn

Sieraden met Aquamarijn

Suncatchers en sieraden met aquamarijn.

wat is aquamarijn

De Oorsprong van Aquamarijn

Aquamarijn behoort tot de beryl familie van mineralen en wordt gekenmerkt door de kenmerkende blauwe kleur, variërend van lichtblauw tot diepblauw. Deze edelsteen wordt vaak gevonden in kristallijne vormen en is afkomstig uit verschillende delen van de wereld, waaronder Brazilië, Madagaskar, Nigeria en Pakistan. De kleur van aquamarijn, die doet denken aan de oceaan, wordt toegeschreven aan sporen van ijzer in het kristalrooster, waardoor het een bijzondere blauwe tint krijgt.

 

Aqua Marina

Aquamarijn is niet alleen geliefd vanwege de mooie blauwe kleur, de edelsteen wordt ook geassocieerd met diepe symboliek en betekenissen. De naam "aquamarijn" komt van het Latijnse woord "aqua marina", wat "zeewater" betekent. En dat is precies de vibe die deze steen uitstraalt. Van oudsher geloofde men dat aquamarijn bescherming bood aan zeelieden en hen veilig op hun reizen over water hield. Sieraden met aquamarijn worden geassocieerd met rust, sereniteit en emotionele heling.

 

Geboortesteen van maart

Als geboortesteen van maart heeft aquamarijn ook een speciale band met mensen die in deze maand zijn geboren. Een leuk cadeautje dus voor iemand die in maart geboren is! Geef bijvoorbeeld een bijzondere armband van aquamarijn en zilver cadeau. Of kies voor een handgemaakte hanger van aquamarijn en gerecycled zilver!

 

De spirituele werking van aquamarijn

In de spirituele wereld wordt aquamarijn beschouwd als een krachtige steen van communicatie en intuïtie. Het wordt geassocieerd met het keelchakra en wordt verondersteld de communicatievaardigheden te verbeteren en zelfexpressie te bevorderen. Aquamarijn wordt vaak gebruikt door healers en meditatiebeoefenaars om een diepere connectie met hun innerlijke zelf en hogere bewustzijn te bereiken. Het staat ook bekend om het bevorderen van emotionele heling en het verminderen van stress en angst.

Sieraden met Aquamarijn

Vanwege zijn prachtige blauwe kleur en positieve energie wordt aquamarijn veel gebruikt in de sieradenindustrie. Ringen, hangers, armbanden en oorbellen met aquamarijn... Om ook een suncatcher met aquamarijn niet te vergeten!

 

Hoewel edelstenen al eeuwenlang worden gebruikt vanwege hun vermeende eigenschappen, is hun specifieke werking (nog) niet wetenschappelijk bewezen. Daarom is het van essentieel belang om bij ernstige situaties altijd een huisarts of medisch specialist te raadplegen. Edelstenen kunnen een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl, maar ze mogen nooit medische behandelingen of advies vervangen.