Sieraden met Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een prachtige edelsteen die al eeuwenlang wordt gebruikt in sieraden. De diepblauwe kleur en gouden accenten maken het een populaire keuze voor zowel moderne als traditionele sieradenontwerpen. Sieraden met lapis lazuli worden gewaardeerd om zowel de schoonheid als de spirituele betekenis van de edelsteen. Hieronder vind je sieraden als hangers en oorbellen met lapis lazuli, maar ook handgemaakte suncatchers waar de edelsteen in verwerkt is.

Kenmerken en werking van Lapis Lazuli

Lapis lazuli is een edelsteen die bekend staat om de opvallende blauwe kleur. In het koninklijk blauw van de steen zijn vaak gouden vlekjes te zien. Dit zijn inclusies van pyriet, maar er kunnen zich ook sporen van andere soorten gesteente (zoals wit calciet) in het diepblauwe lapis bevinden. Lapis Lazuli van de hoogste kwaliteit, kobaltblauw met gouden spikkels, wordt gewonnen in Afghanistan. Lapis Lazuli is een spirituele steen, die zou zorgen voor spirituele kracht, wijsheid en ontspanning, innerlijke rust en vrede. Daarnaast bevordert de blauwe edelsteen creativiteit en objectiviteit.

Chakra: 5e Chakra - Keel-chakra

Geboortesteen voor de maand: September

 

Sieraden met Lapis Lazuli

In de oudheid was lapis lazuli zeer kostbaar en daarom werd de edelsteen vaak gebruikt bij de creatie van religieuze voorwerpen en in de decoratie van paleizen en tempels. Tegenwoordig wordt lapis lazuli nog steeds veel gebruikt, bijvoorbeeld in sieraden. Bij Shiny Happy Pebble kun je verschillende sieraden met lapis lazuli kopen. Een zilveren hanger met lapis lazuli bijvoorbeeld, is verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten. Wil je precies weten hoe de hanger met lapis lazuli die je koopt eruit ziet? Kies dan voor een exclusieve edelsteenhanger, zodat je exact het sieraad dat op de foto staat ontvangt. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor extra duurzaam en een handgemaakte hanger van gerecycled zilver met lapis lazuli uitzoeken.

lapis lazuli sieraden
lapis lazuli ketting
lapis lazuli hanger