Oorbellen met Turkoois

Waarom een ketting, hanger, armband of oorbellen met turkoois?

 

Stap in de wereld van verfijning en stijl met onze betoverende oorbellen met turkoois. Deze prachtige juweeltjes zijn met de grootste zorg ontworpen om een tijdloze en toch eigentijdse uitstraling te bieden. Hier zijn enkele redenen waarom onze turkoois sieraden een must-have zijn:

 • Natuurlijke Schoonheid: Turkoois (ook wel turquoise genoemd) staat bekend om zijn opvallende, natuurlijke tinten. Elke steen is uniek en draagt bij aan de authenticiteit van onze oorbellen.

 • Energieke Uitstraling: Turkoois wordt vaak geassocieerd met positieve energie en spiritueel welzijn. Draag deze oorbellen om vreugde en positiviteit aan je dag toe te voegen.

 • Veelzijdige Stijl: Of je nu een casual outfit draagt of je klaarmaakt voor een speciale gelegenheid, Turkoois oorbellen voegen moeiteloos een vleugje bohemien chic toe aan elke look.

 • Duurzame Kwaliteit: Onze oorbellen worden vervaardigd met hoogwaardige materialen zoals echte edelstenen en sterling zilver, zodat je langdurig kunt genieten van de schoonheid.

 • Perfecte Cadeau-Optie: Sieraden met turkoois maken een prachtig en doordacht cadeau voor vrienden, familie of geliefden. Geef een geschenk dat niet alleen elegant is, maar ook een diepe betekenis draagt.

Voel je zelfverzekerd en straal met onze oorbellen met turkoois. Voeg kleur en klasse toe aan je sieradencollectie en omarm de tijdloze aantrekkingskracht van deze betoverende edelsteen.

 

Waar komt turkoois vandaan?

 

Turkoois is een waardevolle edelsteen die voornamelijk wordt gevonden in droge en rotsachtige gebieden. De belangrijkste bronnen van turkoois bevinden zich in verschillende delen van de wereld:

 1. Verenigde Staten: Arizona, Nevada en New Mexico zijn bekend om hun rijke turkooisafzettingen. De Navajo- en Pueblo-indianen hebben traditioneel turkoois gebruikt in hun sieraden en kunst.

 2. Iran: De Iraanse stad Nishapur staat bekend om zijn hoogwaardige turkoois. Deze regio staat al eeuwenlang bekend om de productie van deze edelsteen.

 3. Egypte: De oude Egyptenaren gebruikten turkoois in hun sieraden en amuletten. De Sinaï-woestijn in Egypte staat bekend om de aanwezigheid van turkoois.

 4. China: Chinese turkoois staat bekend om zijn groene en blauwe tinten. China is een belangrijke producent geworden en levert turkoois aan de internationale markt.

 5. Andere gebieden: Turkoois wordt ook gevonden in landen zoals Mexico, Chili, Afghanistan, en enkele delen van Europa.

Het uiterlijk van turkoois kan variëren van blauw en groen tot zelfs geelachtig groen, afhankelijk van de aanwezigheid van verschillende mineralen zoals koper en ijzer. De diversiteit in kleur en patroon maakt turkoois een gewilde edelsteen voor sieraden en kunst.

 

Wat is de metafysische werking van turkoois?

 

Hier zijn enkele punten die vaak geassocieerd worden met de metafysische werking van turkoois:

 • Bescherming: Turkoois wordt vaak gezien als een beschermende steen, die negatieve energie kan absorberen en afweren.

 • Helende eigenschappen: Het wordt geassocieerd met helende krachten, zowel fysiek als emotioneel.

 • Communicatie: Turkoois wordt vaak geassocieerd met verbeterde communicatie, vooral in het uiten van gedachten en gevoelens op een duidelijke en begrijpelijke manier.

 • Evenwicht en harmonie: Het wordt gezien als een steen die evenwicht en harmonie in het leven kan brengen, zowel op emotioneel als spiritueel niveau.

 • Vriendschap en liefde: Turkoois wordt geassocieerd met het bevorderen van vriendschap en liefdevolle relaties, en het kan helpen bij het aantrekken van positieve energie op het gebied van liefde en vriendschap.

 • Chakra-balans: Turkoois wordt vaak geassocieerd met het activeren en in evenwicht brengen van het keelchakra, waardoor een betere communicatie en expressie mogelijk zou worden.

 • Wijsheid en inzicht: Het dragen van turkoois wordt soms gezien als een manier om wijsheid en inzicht te vergroten, en de edelsteen zou kunnen ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

 

Bestel nu Kingman or Sleeping Beauty Turkoois

 

Veel van de mooist gekleurde turkoois- stenen worden gevonden in de mijnen van Nevada en Arizona (USA). De Kingman Mine staat bijvoorbeeld bekend om de hemelsblauwe stenen, terwijl uit de Sleeping Beauty Mine (inmiddels gesloten) het befaamde Robin's Egg Blue Turquoise gewonnen werd. Leuk om te weten: je kunt bij Shiny Happy Pebble behalve zilveren oorbellen met turkoois ook exclusieve zilveren hangers met turkoois uit deze beroemde mijnen kopen. Je vindt alle sieraden en suncatchers met turkoois hier.