turkoois

Turkoois, ook wel turquoise genoemd, is een zeer geliefde en vrij zeldzame edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden. Turquoise sieraden hebben een mooie groenblauwe kleur, die onder andere afhankelijk is van de mijn waar de turquoise steen vandaan komt. Je vindt op deze pagina niet alleen turkoois- sieraden, maar ook handgemaakte suncatchers waar de steen in verwerkt is. Klik op een afbeelding voor meer informatie, of lees onderaan de pagina meer over deze bijzondere steen.

Turkoois- sieraden

 

turkoois

Turkoois

Turkoois is een zeldzaam mineraal dat voornamelijk wordt gevonden in droge en rotsachtige gebieden. Het wordt al duizenden jaren gebruikt door verschillende beschavingen over de hele wereld. De Egyptenaren en Azteken gebruikten het bijvoorbeeld in hun sieraden en ceremoniële objecten. In sommige culturen werd het beschouwd als een heilige steen met spirituele krachten.

Turkoois wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege zijn schoonheid en kleur. Het kan worden gevonden in verschillende tinten, van lichtblauw tot groenblauw. De mijn waar je sieraad met turkoois vandaan komt, is van invloed op de kleur van de steen.

 

Arizona Turquoise

Turkoois uit Arizona staat bekend om zijn prachtige blauwgroene kleur en wordt beschouwd als een van de beste soorten Turkoois ter wereld. Het wordt onder andere gewonnen uit de Kingman- mijn, waar prachtige felle edelstenen vandaan komen. Maar je kunt ook een sieraad kopen met turquoise uit de Sleeping Beauty-mijn in Globe, Arizona, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en zuiverheid. Deze turkoois heeft een kenmerkende kleur, ook wel Robin Egg Blue genoemd, en is zeer gewild bij juweliers en verzamelaars over de hele wereld. De Sleeping Beauty-mijn is tegenwoordig gesloten, waardoor deze edelstenen nog zeldzamer zijn geworden. Onbewerkt turkoois is vrij zacht en soms poreus. In bijna alle gevallen (90-95%) wordt het natuurlijke turkoois om het sterker en kleurvast te maken, vaak al door de mijn zelf, dan ook gestabiliseerd met kunsthars. Handig, want zo heb je wel écht turkoois maar gaat je sieraad veel langer mee.

 

 

 

De spirituele betekenis en werking van turkoois

Een turkoois-steen is niet alleen prachtig om te zien, we zetten ook graag de metafysische eigenschappen van turkoois voor je op een rijtje:

  1. Beschermende eigenschappen: Turkoois wordt erkend als een krachtige steen voor bescherming tegen negatieve energieën en externe invloeden, wat gunstig kan zijn voor spirituele beoefenaars en mensen die werken aan energetische balans.

  2. Stimuleert communicatie: Deze steen staat bekend om het verbeteren van zowel verbale als non-verbale communicatie, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor sprekers, leraren en mensen die openheid en eerlijkheid in relaties willen bevorderen.

  3. Helende eigenschappen: Turkoois wordt traditioneel gebruikt voor zijn helende krachten op het keelgebied, waaronder de keelchakra, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen met stemproblemen of die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren.

  4. Emotioneel evenwicht: Als een steen van evenwicht en harmonie kan turkoois helpen bij het kalmeren van emoties, het verminderen van angst en stress, en het bevorderen van innerlijke rust, wat cruciaal is voor het welzijn van mensen in onze drukke wereld.

  5. Spirituele groei en intuïtie: Voor diegenen die hun spirituele pad willen verkennen, kan turkoois dienen als een hulpmiddel voor het vergroten van intuïtie en het bevorderen van spirituele groei, met name door het stimuleren van het derde oogchakra.

  6. Chakra-balans: Als een steen die wordt geassocieerd met het keelchakra, kan turkoois helpen bij het balanceren van energieën in dit gebied, waardoor een vrije stroom van communicatie en expressie mogelijk wordt en blokkades worden opgeheven.

 

turkoois sieraden

Exclusieve turkoois- sieraden

 

Ben je klaar voor een turkoois-hanger met echte Robin Egg Blue steen uit de Sleeping Beauty-mijn in Arizona of een felgekleurde edelsteen uit de Kingman- mijn, maar wil je wel graag weten hoe het sieraad met turkoois dat je koopt er precies uitziet? Dat kan, want als je bij Shiny Happy Pebble kiest voor een exclusieve edelsteen- hanger met turkoois krijg je precies de zilveren hanger die je op de foto ziet. Maar ook als je een paar turquoise oorbellen uitzoekt waarbij dit niet het geval is, ben je natuurlijk verzekerd van prachtige edelstenen en echt (eventueel verguld) zilver. En een uniek en bijzonder sieraad, want geen twee edelstenen zijn precies hetzelfde. Edelstenen combineren? Ook dat kan, bijvoorbeeld met een armband van turkoois, pyriet en rood tijgeroog.

 

Een turquoise sieraad kopen bij Shiny Happy Pebble

Koop je bij ons je sieraden of sets met turkoois? Dan kun je genieten van de volgende voordelen:

🌼 Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75

🌼 Sieraden en edelstenen van hoge kwaliteit, veel wordt door ons met de hand gemaakt

🌼 Verzending binnen 2 werkdagen*

🌼 Alles wordt door ons standaard ingepakt verzonden. Ideaal dus om cadeau te geven!

🌼 Achteraf betalen met Klarna is geen probleem.

turquoise sieraden
turquoise oorbellen
turkoois hanger