turkoois

Turkoois, ook wel turquoise genoemd, is een zeer geliefde en vrij zeldzame edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden. Turquoise sieraden hebben een mooie groenblauwe kleur, die onder andere afhankelijk is van de mijn waar de turquoise steen vandaan komt. Je vindt op deze pagina niet alleen turkoois- sieraden, maar ook handgemaakte suncatchers waar de steen in verwerkt is.

Turkoois- sieraden

 

turkoois

Turkoois

Turkoois is een zeldzaam mineraal dat voornamelijk wordt gevonden in droge en rotsachtige gebieden. Het wordt al duizenden jaren gebruikt door verschillende beschavingen over de hele wereld. De Egyptenaren en Azteken gebruikten het bijvoorbeeld in hun sieraden en ceremoniële objecten. In sommige culturen werd het beschouwd als een heilige steen met spirituele krachten.

Turkoois wordt vaak gebruikt in sieraden vanwege zijn schoonheid en kleur. Het kan worden gevonden in verschillende tinten, van lichtblauw tot groenblauw. De mijn waar je sieraad met turkoois vandaan komt, is van invloed op de kleur van de steen.

 

Arizona Turquoise

Turkoois uit Arizona staat bekend om zijn prachtige blauwgroene kleur en wordt beschouwd als een van de beste soorten Turkoois ter wereld. Het wordt onder andere gewonnen uit de Kingman- mijn, waar prachtige felle edelstenen vandaan komen. Maar je kunt ook een sieraad kopen met turquoise uit de Sleeping Beauty-mijn in Globe, Arizona, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en zuiverheid. Deze turkoois heeft een kenmerkende kleur, ook wel Robin Egg Blue genoemd, en is zeer gewild bij juweliers en verzamelaars over de hele wereld. De Sleeping Beauty-mijn is tegenwoordig gesloten, waardoor deze edelstenen nog zeldzamer zijn geworden. Onbewerkt turkoois is vrij zacht en soms poreus. In bijna alle gevallen (90-95%) wordt het natuurlijke turkoois om het sterker en kleurvast te maken, vaak al door de mijn zelf, dan ook gestabiliseerd met kunsthars. Handig, want zo heb je wel écht turkoois maar gaat je sieraad veel langer mee.

 

Exclusieve turkoois- sieraden

Ben je klaar voor een echte Robin Egg Blue turquoise steen uit de Sleeping Beauty-mijn in Arizona of een felgekleurde edelsteen uit de Kingman- mijn, maar wil je wel graag precies weten hoe mooi de turquoise steen die je koopt is? Dat kan, want als je bij Shiny Happy Pebble kiest voor een exclusieve edelsteen- hanger met turkoois krijg je precies de zilveren hanger die je op de foto ziet. Maar ook als je bijvoorbeeld een paar turquoise oorbellen uitzoekt waarbij dit niet het geval is, ben je natuurlijk verzekerd van prachtige edelstenen en echt (eventueel verguld) zilver. En een uniek en bijzonder sieraad, want geen twee edelstenen zijn precies hetzelfde.

 

turquoise sieraden
turquoise oorbellen
turkoois hanger