citrien

Sieraden met Citrien

Suncatchers en sieraden met citrien. Scroll naar beneden voor meer informatie over deze edelsteen.

de werking van citrien

De betekenis van citrien

De naam van de edelsteen is afgeleid van het Latijnse woord "citrina", vanwege de gele citruskleur (door het ijzergehalte). Vroeger werd citrien ook wel de "zonnesteen" genoemd en dacht men dat de edelsteen in staat was om zonlicht vast te houden en nuttig was bij bescherming tegen slangenbeten. De prachtige gele kleur werd geassocieerd met goud en daarom stond de citrien ook wel bekend als de steen van kooplieden. Men geloofde dat het de communicatie verbeterde en welvaart aantrok.

 

De spirituele werking van citrien

 

Citrien is de geboortesteen van november en van het sterrenbeeld Schorpioen (23 okt. - 21 nov.). Citrien wordt vaak aangeduid als een steen voor succes en vanwege de gele kleur wordt citrien beschouwd als een vreugdevolle steen met zonnige en positieve energie om het leven van degene die de steen draagt op te fleuren.

De kleur van het zonnevlechtchakra is geel, dus citrien wordt geassocieerd met dit chakra. Men denkt dat citrien een positieve invloed kan hebben op rugpijn en negatieve energie.

 

Sieraden met citrien

Bij Shiny Happy Pebble hebben we een grote collectie sieraden met citien. Kies bijvoorbeeld voor een hanger met citrien van gerecycled zilver of koop een paar zilveren oorbellen met citrien, eventueel gecombineerd met amethist of prasioliet. Een bijzonder cadeautje voor wie is geboren in de maand november, maar natuurlijk ook voor iedereen die wel een beeje positieve energie kan gebruiken. Geen sieraad, wel citrien? Kies dan een mooie suncatcher met edelstenen uit. Een met de hand gemaakte chakra- suncatcher bijvoorbeeld!