carneool

Sieraden met Carneool

Suncatchers, sets en sieraden met carneool.

wat is de werking van carneool

De betekenis van carneool

De naam carneool vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord "carno" of "carnis," wat "vlees" betekent. In het oude Egypte werd deze steen veelvuldig gebruikt als helende en beschermende steen. Vanwege zijn dieprode kleur bij verhitting, associeerden de Egyptenaren deze steen met bloed, passend bij het warme Egyptische klimaat. Ze noemden de carneool het "Bloed van Isis" ter ere van Isis, de godin van dood, leven en vruchtbaarheid. Kleine amuletten van Carneool werden meegegeven aan de overledenen om hun ziel veilig naar het hiernamaals te begeleiden.

 

De werking van carneool

Carneool staat bekend om zijn activerende, motiverende en verwarmende eigenschappen. Deze edelsteen zou zelfvertrouwen versterken en je helpen voor jezelf op te komen wanneer dat nodig is. Hij zou moed en levenslust bevorderen en negatieve emoties zoals woede en jaloezie verminderen. Carneool zou vermoeide mensen energie kunnen geven, helpen bij een goede nachtrust en concentratieproblemen verlichten. De steen scherpt de geest, bevordert concentratie en het richtingsgevoel en stimuleert creativiteit.

 

Sieraden met Carneool

Bij Shiny Happy Pebble bieden we een prachtige collectie edelsteen-sieraden, waaronder hangers en armbanden met carneool. Een exclusieve edelsteenhanger van sterling zilver bijvoorbeeld. Uniek, want je ontvangt precies de hanger van de foto! Ook leuk: een zonnevanger met carneool, die zorgt voor kleurrijke muren wanneer de zon door het raam naar binnen schijnt. Ben je op zoek naar een bijzonder cadeautje voor iemand die geboren is in de maand juli? Dan is ook de gepersonaliseerde zonnevanger met geboortestenen als carneool en aquamarijn een echte aanrader. Of kies voor een heleboel positieve energie en verras jezelf of iemand anders met een kleurrijke suncatcher met carneool en citrien.