hanger geboortesteen

 

Iedere maand heeft meerdere geboortestenen. Op deze pagina's vind je sieraden (en zonnevangers) met de geboortesteen die hoort bij de maand waarin je geboren bent. Maar je mag natuurlijk ook gewoon de steen kiezen die niet bij je maand hoort, maar die je wél het mooist vindt!

 

Geboortesteen- sieraden

 

Geboortesteen in een ketting, oorbellen of armband

Op zoek naar een bijzonder verjaardagscadeautje? Dan is een sieraad met geboortesteen een echte aanrader. Maar je mag natuurlijk ook voor jezelf een mooie edelsteen uitzoeken. Of het nu je geboortesteen is of niet. Geboortestenen zijn edelstenen die traditioneel geassocieerd worden met de maand waarin iemand geboren is. Elke maand heeft een specifieke geboortesteen, en het dragen van deze steen wordt gezien als een manier om geluk en bescherming te brengen aan de drager. Koop bijvoorbeeld een sterling zilveren ketting met een unieke hanger van maansteen (de geboortesteen van juni), of oorbellen met groene peridoot (de geboortesteen van augustus).

 

We zetten de geboortestenen voor je op een rijtje:

Geboortesteen Januari - Granaat

Geboortesteen Februari - Amethist

Geboortesteen Maart - Aquamarijn

Geboortesteen April - Bergkristal

Geboortesteen Mei - Smaragd

Geboortesteen Juni - Maansteen

Geboortesteen Juli - Robijn

Geboortesteen Augustus - Peridoot

Geboortesteen September - Saffier

Geboortesteen Oktober - Roze Toermalijn

Geboortesteen November - Citrien

Geboortesteen December - Turkoois (Turquoise)

 

Geboortesteen cadeau geven

Het kiezen van een geboortesteen als sieraad kan een persoonlijke en betekenisvolle manier zijn om verbondenheid met een geboortemaand en de symbolische betekenis van de steen te uiten. Ideaal dus als bijzonder en uniek cadeau voor vrienden of familieleden die in een bepaalde maand geboren zijn. Helemaal handig: je geboortesteen- sieraden of edelsteen- suncatchers worden ingepakt verzonden. Wil je het cadeautje meteen naar iemand anders laten opsturen? Ook dat is geen enkel probleem, je hoeft hiervoor tijdens het bestellen alleen nog maar het juiste adres door te geven. En eventueel een berichtje voor de ontvanger, om iemand te feliciteren bijvoorbeeld.