Sieraden en zonnevangers met Aquamarijn - Geboortesteen Maart (Vissen)

Ben je geboren in de maand maart? De geboortesteen van maart is de aquamarijn. Aquamarijn is Latijn voor 'zeewater'. Niet zo gek, wanneer je de prachtige blauwe of blauw- groene kleur van de edelsteen ziet. Aquamarijn behoort trouwens tot de beryl- familie, die bestaat uit verschillende edelstenen met stuk voor stuk een prachtige kleur.

Klik op een foto voor meer informatie over een sieraad, of scroll naar beneden voor meer informatie over de geboortesteen van het sterrenbeeld Vissen.

geboortesteen maart vissen

Ontdek de Magie van de Aquamarijn: Geboortesteen Maart

 

  • Wat is een Geboortesteen?: Geboortestenen zijn edelstenen die traditioneel worden geassocieerd met de maand waarin je bent geboren. Ze worden vaak gezien als symbolen van geluk, bescherming en persoonlijkheid.

  • Aquamarijn: De Geboortesteen van Maart: Afgeleid van het Latijnse woord "aqua marina", wat "zeewater" betekent, is de Aquamarijn de geboortesteen voor de maand maart. Deze prachtige blauwe tot blauwgroene edelsteen wordt al eeuwenlang gekoesterd vanwege zijn schoonheid en spirituele betekenis.

  • Geschiedenis en Oorsprong: De geschiedenis van de Aquamarijn gaat terug tot de oudheid, waar het werd beschouwd als een heilige steen door vele beschavingen, waaronder de oude Grieken en Romeinen. Het werd vaak gedragen als een amulet voor bescherming tijdens reizen over zee en werd verondersteld zeelieden geluk te brengen en te beschermen tegen de gevaren van de oceaan.

  • Symboliek van de Aquamarijn: De Aquamarijn staat symbool voor verschillende betekenissen en eigenschappen, zoals helderheid, moed en intuïtie. Het wordt gezien als een symbool van vernieuwing en wedergeboorte, waardoor het een perfecte keuze is voor degenen die op zoek zijn naar verandering en groei in hun leven.

  • Geneeskrachtige Eigenschappen: Naast zijn symbolische betekenis wordt de Aquamarijn ook toegeschreven aan verschillende geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt gezegd dat het helpt bij het kalmeren van de geest, het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van innerlijke vrede en sereniteit.

  • Aquamarijn in Sieraden: Een van de meest populaire manieren om Aquamarijn te dragen is door middel van sieraden. Aquamarijn wordt vaak gebruikt in ringen, armbanden, kettingen en oorbellen vanwege zijn prachtige blauwe kleur en schittering. Het dragen van Aquamarijn sieraden voegt niet alleen elegantie toe aan je outfit, maar kan ook positieve energie en bescherming bieden gedurende de dag.

  • Aquamarijn in Feng Shui: In de praktijk van Feng Shui wordt Aquamarijn beschouwd als een krachtige genezer en beschermer. Door Aquamarijn stenen in verschillende delen van je huis te plaatsen, kun je de energiestroom verbeteren en een gevoel van rust en harmonie bevorderen. Plaats bijvoorbeeld een Aquamarijn in de slaapkamer voor een goede nachtrust, of in de woonkamer om een kalmerende sfeer te creëren.

 

De werking van Geboortesteen Aquamarijn:

  • Steen van moed en innerlijke kracht

  • Kalmerend, vermindert stress en goed voor gevoelige mensen

  • Brengt rust en vrede

 

Element: water

Chakra: keel

Sterrenbeeld: vissen, waterman, ram, tweelingen, schorpioen

 

Geboortesteen: maart

Jubileumsteen: 19-jarig jubileum

 

Aquamarijn kopen bij Shiny Happy Pebble

Heb je een mooie zonnevanger of mooi sieraad met de geboortesteen van maart gevonden? Je bestelling wordt bij ons standaard ingepakt. Én binnen 2 werkdagen* verzonden!

Zonnevanger aquamarijn blauw
Ketting aquamarijn zilver
Oorbellen aquamarijn vissen betekenis