saffier

Sieraden met Saffier

Waarom een sieraad met saffier?

 

Het kiezen van saffier sieraden gaat verder dan alleen het esthetische aspect, er zijn meerdere redenen waarom deze prachtige edelsteen zeker de moeite waard is. We vertellen je graag waarom het kopen van saffier-sieraden een uitstekende keuze is:

  1. Tijdloze Schoonheid: Saffieren hebben een tijdloze aantrekkingskracht. Hun diepe, rijke kleuren variëren van koninklijk blauw tot romantisch roze en stralen een tijdloze elegantie uit die nooit uit de mode raakt. Een saffieren sieraad is een blijvend symbool van stijl en klasse.

  2. Duurzaamheid: Saffieren behoren tot de hardste edelstenen na diamanten. Met een hardheid van 9 op de schaal van Mohs zijn saffieren uiterst duurzaam en bestand tegen slijtage. Dit maakt ze ideaal voor dagelijks gebruik en zorgt ervoor dat uw sieraad generaties lang meegaat.

  3. Symbolische Betekenis: Door de eeuwen heen hebben saffieren verschillende symbolische betekenissen gekregen, zoals wijsheid, zuiverheid en bescherming. Het dragen van een saffier sieraad kan daarom persoonlijke betekenis en diepte toevoegen aan je stijl. Je leest hieronder meer over de betekenis en werking van deze edelsteen.

  4. Kwaliteit: De sieraden van Shiny Happy Pebble zijn niet alleen gemaakt van echte edelstenen, we maken daarnaast gebruik van andere materialen van hoogwaardige kwaliteit zoals echt zilver.

 

Kenmerken en werking van saffier

 

In de metafysische wereld worden sieraden met saffieren vaak geassocieerd met specifieke kenmerken en energieën. Hier zijn enkele van de metafysische eigenschappen die aan saffier-sieraden worden toegeschreven:

  1. Spirituele Bescherming: Saffier-sieraden worden vaak gezien als krachtige beschermers tegen negatieve energieën.

  2. Spirituele Wijsheid: Saffier staat bekend om het bevorderen van spirituele wijsheid en inzicht.

  3. Innerlijke Rust en Kalmte: De rustgevende blauwe kleur van saffier wordt geassocieerd met innerlijke rust en kalmte. Saffier sieraden kunnen worden gedragen om emotionele balans te bevorderen en stress te verminderen.

  4. Communicatie en Expressie: Saffier wordt in verband gebracht met het keelchakra, het energiecentrum dat verantwoordelijk is voor communicatie. Het dragen van sieraden met saffier kan worden gezien als een manier om de expressie van gedachten en gevoelens te verbeteren.

 

Geboortesteen saffier

 

Geboortestenen zijn edelstenen die traditioneel worden toegewezen aan elke maand van het jaar en worden vaak gebruikt als persoonlijke en symbolische sieraden, zoals ringen, hangers of armbanden. Saffier is een van de geboortestenen die traditioneel zijn verbonden met de maand september. Een leuk verjaardagscadeau dus, voor iemand die in september geboren is. Maar je kunt een sieraad met saffier natuurlijk ook prima cadeau geven aan iemand die niet in september geboren is, want het is hoe dan ook een prachtige edelsteen!