granaat

Sieraden met Granaat

Suncatchers en sieraden met granaat.

werking van granaat

De betekenis van granaat

De diepe, glanzende rode kleur van granaat lijkt op de sappige zaden van een granaatappel. Daarom is de naam wellicht afgeleid van het Latijnse woord granatum, wat granaatappelzaad betekent. In de Griekse mythologie werd een granaatappel vaak gegeven als een geschenk van passie en geassocieerd met eeuwige liefde. In de Victoriaanse tijd werd de edelsteen gebruikt in verlovingsringen en andere sieraden voor vrouwen, om trouw in de liefde te markeren. Daarnaast droegen vroeger reizigers vaak sieraden met granaat omdat ze geloofden dat ze bescherming boden tegen nachtmerries en ongelukken. Volgens een oude mythe schonk Hades een granaatappel aan Persephone voordat ze zijn rijk verliet om een snelle en veilige terugkeer te verzekeren. Toen ze terugkeerde, veranderde de vrucht in een handvol rode edelstenen.

 

De werking van granaat

Granaat symboliseert een snelle terugkeer naar een gescheiden liefde, vruchtbaarheid en de vrouwelijke levenskracht. Een granaatsteen of sieraad met granaat wordt vaak cadeau gedaan aan een geliefde voordat deze op reis gaat. Er wordt geloofd dat granaat helpt bij het helen van verbroken liefdesbanden, maar ook zou zorgen voor persoonlijk en zakelijk succes.

 

Granaat: geboortesteen van januari

Granaat is de geboortesteen van de maand januari. Leuk om cadeau te geven dus, aan iemand die is geboren in de maand januari. Koop bijvoorbeeld bij Shiny Happy Pebble een sieraad met granaat, zoals een sterling zilveren hanger met granaat of een prachtig paar zilveren oorbellen met dieprode edelstenen. Of verras een geliefde met een gepersonaliseerde suncatcher met geboortestenen