bergkristal

Sieraden met Bergkristal

Suncatchers en sieraden met bergkristal.

de werking van bergkristal

Wat betekent de bergkristal?

Het oorspronkelijke woord "kristal" is afgeleid van het Griekse woord "krystallos," wat "ijs" betekent. Dit komt doordat de oude Grieken en Romeinen geloofden dat Bergkristal versteend ijs was. Het woord "berg" werd later toegevoegd om onderscheid te maken tussen het mineraal Kristal en het glas waarvan glazen worden gemaakt. Het woord "kwarts" stamt af van het Slavische woord "kwady," wat "hard" betekent. Historisch gezien werd Bergkristal door de Grieken en Romeinen beschouwd als "voor eeuwig bevroren water," waarbij ze de steen als zeer waardevol beschouwden vanwege het vermogen om geluk te brengen bij het betreden van tempels.

 

De spirituele werking van bergkristal

Bergkristal en energie gaan hand in hand. De zuiverheid en neutraliteit van deze kwarts zouden energie kunnen geven, reguleren en andere edelstenen kunnen beïnvloeden en hun werking versterken. Sommigen geloven ook dat Bergkristal energie kan geleiden, waardoor het een uitstekende energiegeleider zou zijn. De steen lijkt zijn eigen zuivere energie te weerspiegelen vanwege zijn puurheid en transparantie.

 

Vanwege zijn neutraliteit en zuiverheid wordt gezegd dat Bergkristal een krachtige energetische steen is, die de werking van andere kristallen kan versterken. In tegenstelling tot sommige edelstenen die alleen op bepaalde chakra's werken, zou Bergkristal blokkades in alle zeven chakra's kunnen verminderen en in balans kunnen brengen. Het beschermt je energieveld tegen negatieve straling van elektronische apparaten en negatieve energie van anderen. De steen werkt zuiverend, kalmerend en brengt je in harmonie en balans.

 

Bergkristal kan je geest helder maken, je helpen contact te maken met je intuïtie en minder te oordelen, waardoor je betere keuzes kunt maken. Het kan ook helpen bij het ontwikkelen en benutten van je eigen gaven.

 

Bergkristal staat bekend om zijn verhelderende werking. Het zou je geest helder maken en je concentratie verbeteren. Volgens sommige gebruikers en kenners kan de steen helpen bij klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, menstruatieklachten, duizeligheid, depressie en ontstekingen.

 

Ruw bergkristal

Voor liefhebbers van de oorspronkelijke energie kun je ook ruwe edelstenen kopen waar weinig menselijke interventie aan te pas is gekomen. Een Bergkristal-geode of bergkristal-cluster kan je energie, wilskracht en doelgerichtheid bevorderen.

 

Geboortesteen van april

Bergkristal wordt gebruikt als alternatieve geboortesteen voor april, naast de meer traditionele geboortesteen diamant. Dit maakt een sieraad of zonnevanger met bergkristal een ideaal cadeau voor iemand die in de maand april jarig is!

 

Gouden driehoek- sieraden

 

Ontdek de betoverende kracht van de 'Gouden Driehoek' - een magisch trio van drie prachtige edelstenen: amethist, bergkristal en rozenkwarts, die elkaars individuele energetische kwaliteiten versterken en positief beïnvloeden. Dit creëert een krachtig energieveld, ook wel een 'grid' genoemd, dat je persoonlijk kan ondersteunen.

De Gouden Driehoek- edelstenen zijn geliefd om hun vermogen om balans te bevorderen, helderheid te vergroten en diep inzicht te brengen. Als je op zoek bent naar harmonie en welzijn, kan deze combinatie van edelstenen je helpen om de juiste balans te vinden in je leven. Niet alleen voor persoonlijk gebruik, maar deze unieke combinatie wordt ook vaak ingezet om ruimtes te zuiveren en een positieve sfeer te bevorderen. Ervaar de positieve energie van de Gouden Driehoek en laat jezelf onderdompelen in de magische kracht. Met een armband met de drie stenen van de gouden driehoek bijvoorbeeld!

 

De informatie over edelstenen is bedoeld voor informatieve doeleinden en mag niet worden beschouwd als medisch, therapeutisch of wetenschappelijk advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde gezondheidsprofessional of specialist voordat je edelstenen of kristallen gebruikt als aanvulling op medische behandelingen of bij gezondheidsproblemen.