aventurijn

Sieraden met Aventurijn

Suncatchers en sieraden met aventurijn.

aventurijn info

 

Wat is aventurijn precies?

Aventurijn, ook wel bekend als Aventurien, is een prachtige vorm van groene kwarts met kleine fuchsietdeeltjes die de karakteristieke natuurlijke glinstering veroorzaken (bekend als aventurisatie). Aventurijn is om de mooie kleuren en aventurisatie niet alleen heel geliefd, maar ook betaalbaar en veelzijdig.

 

De Algemene Werking van Aventurijn:

Deze steen staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen, die een positieve invloed hebben op gevoelens van geluk en ontspanning. Sieraden met aventurijn bevorderen geduld, positiviteit, tolerantie en empathie, waardoor negatieve gevoelens zoals woede, irritatie en ergernis verminderd kunnen worden. Bovendien wordt gezegd dat het de creativiteit stimuleert en het vierde chakra (het hartchakra) reinigt en bevordert.

 

De werking van aventurijn

Aventurijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waarvan de groene variant het meest bekend is. De groene Aventurijn brengt emoties in balans en zou klachten zoals hoofdpijn en migraine verlichten, waardoor je 's nachts minder nachtmerries zou ervaren. Hoewel groen de meest voorkomende kleur is, kun je aventurijn ook vinden in andere tinten zoals blauw, rood, geel en perzik. Deze verscheidenheid aan kleuren maakt het een gewilde edelsteen voor zowel sieraden als decoratieve stukken.

 

Rode Aventurijn voor Innerlijke Kracht:

Rode Aventurijn is ideaal voor het versterken van innerlijke kracht en vitaliteit. Het stimuleert het stellen en bereiken van doelen, en het bevordert besluitvaardigheid, assertiviteit, doorzettingsvermogen en daadkracht.

 

Roze Aventurijn voor Nieuwe Kansen:

Roze Aventurijn opent verschillende deuren en staat symbool voor nieuwe mogelijkheden en kansen. Het moedigt aan om dromen waar te maken en bevordert ontspanning. Deze steen bevordert rust, geduld, tolerantie en inlevingsvermogen

.

Oranje Aventurijn voor Opgewektheid:

De oranje variant van Aventurijn symboliseert opgewektheid en ontspanning. Deze vrolijke steen leert je vanuit je hart te leven en stimuleert je levendigheid bij het nastreven van doelen en dromen. Het kan leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid versterken en helpt je alternatieven en mogelijkheden te zien, vooral die anderen je laten zien. Sommige gebruikers melden dat deze steen kan helpen bij stotteren, longproblemen en hoofdpijn.

 

Aventurijn: De Geboortesteen van Augustus:

Voor degenen die een geboortesteen zoeken, is Aventurijn samen met Peridoot de geboortesteen van de maand augustus. Het schenken van deze edelsteen als spiritueel cadeau krijgt zo een extra symbolische betekenis.

Verken de magie van Aventurijn en ontdek welke kleur bij jou past, want elke variant heeft zijn unieke eigenschappen die je kunnen ondersteunen op je spirituele reis!

 

Sieraden met aventurijn kopen bij Shiny Happy Pebble

Is aventurijn de steen voor jou? Of geef je graag een sieraad met aventurijn cadeau? Neem dan snel een kijkje bij de hangers met aventurijn, zoals deze bijzondere handgemaakte chakra- hanger van echte edelstenen en gerecycled zilver. Of gaat je voorkeur toch uit naar een mala van roze aventurijn?