amazoniet

Sieraden met Amazoniet

Suncatchers en sieraden met amazoniet. Amazoniet is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn opvallende groene kleur met witte of crèmekleurige aderen en strepen. Het is een variant van veldspaat en wordt vaak gevonden in metamorfe gesteenten en pegmatieten. De kleur van amazoniet varieert van lichtgroen tot diep smaragdgroen, afhankelijk van de lood- en koperdeeltjes die in de kristallen aanwezig zijn.

amazoniet

Wat is Amazoniet?

Amazoniet, ook wel "Amazone-steen" genoemd, is een microklien. Microklienen zijn kaliveldspaten met een triclinische kristalstructuur.

De kleur van amazoniet kan variëren van bleekgroen tot donkergroen en blauwgroen. De steen vertoont soms (maar niet altijd) witte vlekken.

Tegen 5200 v.Chr. begonnen culturen in Noord-Afrika, Mesopotamië en de Indusvallei amazonieten te bewerken. Edelsmeden over de hele wereld hebben deze edelsteen door de millennia heen gevormd tot cabochons, kralen en beeldhouwwerken.

 

Betekenis en spirituele werking Amazoniet

  1. Emotionele Balans: Amazoniet staat bekend om zijn vermogen om emotionele balans te bevorderen en stress te verminderen, waardoor het een uitstekende steen is voor het bevorderen van innerlijke rust en welzijn.

  2. Communicatie: Als steen van waarheid en openheid, wordt Amazoniet geassocieerd met het bevorderen van duidelijke communicatie en het uiten van gedachten en emoties op een constructieve manier.

  3. Zelfexpressie: Het dragen van Amazoniet kan het zelfvertrouwen vergroten en helpen bij het uiten van creativiteit en persoonlijke kracht, waardoor het een waardevolle metgezel is voor kunstenaars en sprekers.

  4. Helende Energieën: Volgens sommige overtuigingen heeft Amazoniet een helende energie die fysiek en emotioneel welzijn kan bevorderen, vooral bij problemen zoals angst, verdriet en emotionele trauma's.

  5. Bescherming: Als beschermende steen wordt Amazoniet vaak gebruikt om negatieve energieën af te weren en een schild van positiviteit en welzijn te creëren rondom de drager.

 

Chakra: Hart- chakra (4e) en keel- chakra (5e)

Sterrenbeeld: Maagd

 

Waarom kiezen voor Amazoniet-sieraden?

  1. Pure Persoonlijkheid: Elk Amazoniet-sieraad is een uniek kunstwerkje van Moeder Natuur, met prachtige kleurschakeringen en patronen die jouw eigen stijl perfect weerspiegelen.

  2. Positieve Vibes: Amazoniet staat bekend om zijn spirituele krachten, zoals het bevorderen van innerlijke rust, zelfexpressie en positieve communicatie. Met een Amazoniet-sieraad draag je die goede vibes altijd met je mee.

  3. Tijdloze Schoonheid: Of je nu gaat voor een subtiele hanger of een opvallende armband met amazoniet in combinatie met andere edelstenen, Amazoniet voegt altijd iets toe aan je look. Het is de perfecte keuze voor elke gelegenheid.

  4. Een Geschenk van Betekenis: Geef niet zomaar een cadeau, maar geef een symbolisch geschenk van liefde en bescherming. Een Amazoniet-sieraad is niet alleen mooi om te zien, maar draagt ook een diepere betekenis met zich mee.

 

Waar te vinden?

Bij ons vind je een unieke selectie van Amazoniet-sieraden en sets, zorgvuldig uitgekozen om jou te laten stralen. Ontdek onze collectie vandaag nog en geef jezelf of een speciaal iemand een bijzonder cadeau. Koop je je sieraden of sets met amazoniet bij ons? Dat geeft de volgende voordelen:

🌼 Gratis verzending binnen Nederland vanaf €75

🌼 Sieraden en edelstenen van hoge kwaliteit, veel wordt door ons met de hand gemaakt

🌼 Verzending binnen 2 werkdagen*

🌼 Alles wordt door ons standaard ingepakt verzonden. Ideaal dus om cadeau te geven!

🌼 Achteraf betalen met Klarna is geen probleem.