amazoniet

Sieraden met Amazoniet

Suncatchers en sieraden met amazoniet. Amazoniet is een prachtige edelsteen die bekend staat om zijn opvallende groene kleur met witte of crèmekleurige aderen en strepen. Het is een variant van veldspaat en wordt vaak gevonden in metamorfe gesteenten en pegmatieten. De kleur van amazoniet varieert van lichtgroen tot diep smaragdgroen, afhankelijk van de lood- en koperdeeltjes die in de kristallen aanwezig zijn.

amazoniet

Betekenis en spirituele werking Amazoniet

De naam 'amazoniet' is afgeleid van de Amazone-rivier in Zuid-Amerika. Hoewel het oorspronkelijk werd gevonden in Brazilië, wordt amazoniet nu ook gevonden in andere delen van de wereld, waaronder Rusland (het Oeralgebergte), Madagaskar en de Verenigde Staten (Colorado).

 

In de afgelopen decennia heeft amazoniet een belangrijke rol gespeeld in de edelstenenindustrie en is het uitgegroeid tot een van de meest gewilde stenen voor sieraden en decoratieve voorwerpen. Amazoniet wordt vaak gebruikt in combinatie met andere edelstenen en edelmetalen om unieke en opvallende sieraden te creëren.

 

Naast zijn esthetische waarde, wordt amazoniet ook gewaardeerd om zijn spirituele eigenschappen. Amazoniet wordt vaak gebruikt als een kalmerende steen die angst en stress zou verminderen en zou helpen bij het bevorderen van een gevoel van rust en welzijn. Amazoniet wordt ook verondersteld de communicatie te verbeteren en conflicten op te lossen, evenals het stimuleren van creativiteit en het vergroten van zelfexpressie.

 

Chakra: Hart- chakra (4e) en keel- chakra (5e)

Sterrenbeeld: Maagd